29 martie 2010
Presedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a refuzat sa sprijine protejarea drepturilor gay in noua constitutie. O noua constitutie este realizata sub o afacere de impartire a puterii si grupurile gay din tara au cerut recunoastere si protectie in ea.

Mugabe a fost citat de ziarul national: "Acea problema nu are motiv de dezbatere, nu se va lua in considerare. Cei care se implica in comportament homosexual sunt pur si simplu nebuni. Este doar nebunie. Nu putem sa facem asta, ca ni s-ar intoarce stramosii in mormant."

Primul ministru Morgan Tsvangirai a fost de acord cu presedintele: "Femeile sunt 52% din populatie... Sunt mai multe femei decat barbati, de ce barbatii ar vrea sa fie cu barbati?"


Mugabe a mai comparat barbatii gay ca find mai jos decat "cainii si porcii" si a considerat homosexualitatea ca fiind "ne-africana" si "o boala a omului alb".

Sodomia este ilegala in Zimbabwe, cu toate ca nu sunt persecutate cuplurile gay si grupurile sunt lasate sa isi continue activitatile.

Cu toate ca Asociatia Gay si Lesbiana din Zimbabwe a avertizat ca homosexualii traiesc cu frica si sunt manati sa se ascunda cat mai mult. Cu toate acestea lesbianismul nu este trecut ca infractiune penala, grupul crede ca lesbienele pot fi si mai in pericol datorita ideilor traditionale cu privire la sexualitatea femeii. Daca homosexualitatea ar fi protejata sub noua constitutie, atunci legile discriminatorii ar disparea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop