14 martie 2010
Poate sa para ciudat, dar inca nu am dat-o in bestialitate. Dar exista o comunitate destul de mare de "ursi" in lume si redactorul nostru e unul dintre ei. Asa ca m-am hotarat sa demistific niste termeni ca sa ma pun bine cu el.

Urs (Bear) - un barbat destul de paros, solid sau gras si cu barba. Barba nu te face "urs" dar parul de pe piept si de pe spate da.

Pui de urs (Cub) - o versiune mai tanara a ursului, uneori este mai putin masiv dar nu este obligatoriu. In cazul ursilor un "pui de urs" este de obicei partenerul pasiv. Acestia pot sa fie mai mult sau mai putin parosi.

Daddy/daddy bear - Este un tip mai in varsta care cauta o relatie cu un urs mai tanar, un pui de urs, o vidra, un lup sau un "chaser".
Unii considera ca toata lumea, inclusiv heterosexualii, au un potential de a iubi sexual un membru al aceluiasi sex. Altii cred ca homosexualitatea este un lucru cu care te nasti, fie esti fie nu. Mai sunt unii care cred ca te-ai nascut asa, dar devii homosexual numai dupa ce ai avut o experienta sexuala cu o persoana de acelasi sex. Un ultim tip de persoane sunt aceia care considera ca, si daca ai o fantezie cu privire la o relatie gay, inseamna ca esti homo punct.

Multe definitii sunt valabile, asta depinzand de interlocutor. Ce pot sa spun este ca trebuie sa fii cinstit in legatura cu definitia ta. Din punctul meu de vedere si al multor cunoscuti de-ai mei, primele doua definitii sunt considerate mult prea simpliste, pe cand ultimele doua sunt extrem de jignitoare.

In timp ce majoritatea oamenilor au o anumita flexibilitate cand este vorba despre ce-i atrage, orientarea sexuala pare a fi ceva innascut, si acest lucru este valabil atat pentru persoanele LGBT cat si pentru heterosexuali. Multi gay s-au considerat in trecut ca fiind "heterosexuali cu probleme", dar asta nu inseamna ca toti heterosexualii devin gay cu conditia sa incerce.
Ca sunt foarte multi cei ce gandesc, simt si actioneaza in acest spirit nu impiedica homofobia sa fie o boala. Nu numai ciuma sau holera, tifosul sau SIDA se pot extinde epidemic, ci si maladiile spiritului, si poate mai cu seama ele. De-a lungul celor cincizeci de ani de comunism natia romana aproape toata s-a imbolnavit si s-a molipsit de frica, de servilism, de fatarnicie - teribile flagele care i-au corupt si macinat substanta. Nu au fost acestea boli, nu le vedem cu totii sechelele? Homofobia este una din aceste epidemii cu caracter psihologic si cea mai tenace dintre toate. Data fiind raspandirea ei pe suprafata pamantului poate fi chiar privita ca o pandemie.

Pentru unii, acest proces este simplu si direct; pentru altii este dificil si solicitant. Pentru toti este o invatatura de viata.

Prea multa vreme gay-lor si lesbienelor li s-a spus ca trebuie sa-si ascunda homosexualitatea.

Unii considera ca ascunderea pune gay-i intr-o situatie de "schizofrenie jucata" in care vietile lor nu pot fi niciodata complete sau integrate.

Coming out-ul este un pas catre o mai buna integrare, este o testare a fricii si ideilor paranoice legate de respingere; conduce la relatii mai complexe, mai cinstite si mai satisfacatoare.Coming out-ul nu rezolva toate problemele, uneori chiar da nastere la noi probleme. Dar coming out-ul ofera un mult mai mare simt al realitatii legat de iubirile, temerile si relatiile lor in viata.


Intr-adevar, cei care si-au facut coming out-ul - indiferent de modalitate si de gradul in care au facut-o - au dobandit un sentiment de usurare si mai mult respect de sine prin imprastierea "secretului" orientarii lor sexuale. 


Acest fapt este sustinut de un numar crescand de povestiri personale scrise de lesbiene si gay si, de asemenea, de studii conduse de psihologi si cercetatori de la Kisey Institute. Li s-a cerut sa traiasca in minciuna. Au fost fortati sa duca vieti duble. Li s-a cerut de catre societatea homofoba sa isi nege identitatea si obectul iubirii. Gay-i si lesbienele au trait intr-o mare frica - frica pentru drepturile lor; frica pentru slujbele lor; frica de pierderea celor dragi; cateodata - frica pentru vietile lor.
Dupa o absenta de mai bine de 5 ani, am revenit cu un nou site.
Probabil ca ne stiati dupa link-ul: lgby.3x.ro si probabil ca v-a fost dor de noi.
Vremurile se schimba, oamenii se schimba dar pana la urma un lucru este sigur: suntem gay si acest lucru ne ofera o alta viziune asupra vietii.
Ca si inainte, va vom oferi informatii utile despre ce inseamna sa fii gay in ziua de azi: moda, sanatate, sfaturi, sex, arta etc. Vom incerca sa cuprindem toate complexitatile vietii pentru ca sa fiti mereu informati. Ne bucuram ca am revenit si speram ca de aceasta data sa fim o prezenta mai pregnanta in mediul romanesc.

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop