28 martie 2010
Oamenii au consumat dintotdeauna alimentele, plantele si bauturile cele mai ciudate si cu proprietati considerate a fi miraculoase in speranta ca aceste substante magice le vor creste farmecul si puterea de seductie, imbunatatindu-le implicit si performantele sexuale. Bineinteles ca in prezent exista Viagra, insa credintele din strabuni nu dispar cu una cu doua. De aceea, exista inca persoane care considera alimentatia un stimulent pentru apetitul sexual (stridiile si caviarul, urmate de sampanie).
Agentul responsabil si epidemiologie
Herpes simplex, virus de tip 2, este agentul responsabil pentru herpesul genital.
In USA exista 25 de milioane de cazuri, dintre care 1 milion de cazuri noi pe an.
In Franta se inregistreaza 300000 de noi cazuri anual.
In anii 60-70 in USA curentul hippy a scos deviza: Eu am herpes, tu ce ai?

Transmitere
Sexuala inclusiv sex oral
De la mama la copil, in timpul nasterii


Cum ne anuntam si cum ne starnim disponibilitatea sexuala? De exemplu, multe animale isi atrag partenera/ul prin intermediul feromonilor. "De ce taurii sau caii isi ridica narile de cate ori sunt excitati?" Darwin a reusit sa dea o explicatie cat se poate de clara, sustinand ca organismul lor este "setat" sa produca si sa raspandeasca doar doua tipuri de mirosuri - cele de aparare (de exemplu, cunoscutul miros emanat de sconcs) si cele de marcare a teritoriului si de atragere a partenerului. 

In secolele urmatoare, studiul feromonilor degajati de numeroase animale (foca, vier, rozatoare) au inceput sa fie in centrul atentiei cercetatorilor, insa nimeni nu s-a gandit atunci ca ar putea fi intalniti si la fiintele umane.

Cu toate ca multi cercetatori ai vremii excludeau posibilitatea existentei feromonilor in cazul fiintelor umane, descoperirile recente au indicat unele exagerari in modalitatea de apreciere a simtului nostru olfactiv. La mijlocul anului 1980, s-a descoperit ca feromonii umani sunt receptati de catre organul vomeronazal, situat in interiorul nasului si transmisi creierului, in zona care activeaza functia sexuala.



Pensiunea cu patroni crestini care au refuzat cazarea unui cuplu gay spun ca au primit mesaje de sprijin si incurajare din partea comunitatii gay.

Susannne and Mike Wilkinson detin Swiss B&B in Berskhire si au ajuns in gura presei dupa ce au refuzat un cuplu gay care a rezervat o camera.

Michael Black si John Morgan, din Brampton, Cambridgeshire, au declarat ca au fost socati de faptul ca li s-a refuzat cazarea si au sunat la politie. Ei vor sa intenteze proces impotriva Wilkinson-ilor. 

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop