21 martie 2010
Dupa morala crestina, este pacat orice relatie sexuala care are loc in afara Tainei Casatoriei. Rezulta ca pentru homosexuali din start este pacat sa aiba raporturi sexuale, nu?
R.: Nu este pacat orice raport sexual din afara Tainei Casatoriei. De exemplu, a doua casatorie dintre doua persoane de sexe diferite (heterosexuale), aceasta nu este taina (sacrament), ci doar hierurgie (sacramentaliu = binecuvantare), si totusi nu este pacat ca cei doi sa aiba raporturi sexuale.
Ce ar trebui sa stii si de ce anume ar trebui sa te feresti
Sexul anal poate fi o experienta placuta pentru barbatii gay, dar exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a face sex anal si cateva sfaturi pentru a ajuta la alinarea durerii.


1. Sa cunosti cum functioneaza anusul.
Inainte de a face sex anal, hai sa vorbim despre modul in care functioneaza anusul. Anusul este partea finala a rectului, folosit pentru eliminarea materiilor fecale. Materiile fecale trec prin intestinul mic spre colon, apoi rect si, in sfarsit sunt eliminate afara din organism prin anus. Deschiderea si inchiderea anusului este controlata de muschii sfincterului intern si extern (muschii cei mai importanti atunci cand se practica sexul anal). Muschiul sfincterului este o membrana sensibila, cu multe terminatii nervoase si, astfel, sursa de placere sau durere.

Pictor al Renasterii tarzii, poet, designer, arhitect si inventator, Leonardo da Vinci (1452-1519) este renumit pentru picturile sale precum Cina cea de taina si Mona Lisa, numind doar doua capodopere ale sale. Prin arta sa, Leonardo da Vinci a infatisat complexitatea si perfectiunea formei corpului omenesc. A vrut ca prin matematica, stiinta, muzica, vopsea si poezie sa reprezinte o contopire a ambelor laturi ale Omului - umanitatea si divinitatea. 

Speculatiile despre sexualitatea lui Leonardo da Vinci au inceput cand el avea varsta de 24 de ani, cand a fost arestat in baza acuzaţiilor de sodomie, o infracţiune grava in Florenta secolului al XV-lea. Nici un martor nu a sprijinit afirmatiile aduse lui da Vinci, conform carora acesta a avut relaţii sexuale cu un model masculin de saptesprezece ani, prin urmare, acuzatiile au fost retrase. 
Majoritatea oamenilor sunt de acord ca ajutorul altor gay este o parte importanta a prcesului de coming out. Pentru unii, prima experienta sexuala este un moment de o profunda importanta in procesul de coming out. Altii s-au lasat condusi in comportament de sentimentele lor gay cu mult inainte de a le identifica clar ca atare.

Inca exista multi gay care refuza sa-si impartaseasca adevarata sexualitate cu alti gay si lesbiene. In unele cazuri, sentimentele lor de teama si pericol pot fi justificate. Dar este dubios atunci cand gay-i merg pana la a prticipa la cele mai urate bancuri cu "poponari si lezbience" la birou, vorbind in public impotriva gay-lor si a drepturilor lor, sau evitand sa aiba prieteni gay. In procesul de coming out trebuie sa surmontam teama de ceilalti.

In mod categoric, fiecare are dreptul de a hotari cum si in ce masura se raporteaza la miscarea gay&lesbi, se implica in subcultura gay, sau se identifica in particular sau public cu alti gay si lesbiene. Nimeni nu este obligat sa se conformeze unor anumite stereotipii, mode sau asteptari ale unor subculturi. Nu trebuie sa te astepti la legaturi profunde de prietenie cu toti gay-i pe care ii intalnesti. In procesul de coming out nu e necesar sa iti abandonezi prietenii heterosexuali, stilul de viata sau orice altceva. Coming out-ul implica luarea de decizii privind stilul de viata personal si constientizarea faptului ca fiecare are atat dreptul, cat si nevoia de a lua astfel de decizii in mod personal.

Dar ramane un fapt incontestabil ca prietenii gay si lesbiene, organizatiile si locurile de intalnire au reprezentat un punct de sprijin important pentru cei mai multi dintre noi in derularea procesului de coming out. Unii gay din comunitati mai mici sau din zone rurale au avut mult de suferit de pe urma izolarii. Prietenia noastra, comunicarea obisnuita prin telefon,chat, messenger, email, Facebook si publicatii gay & lesbi de toate felurile au o importanta deosebita pentru coming out-ul lor, in functie de fiecare situatie in parte.
 

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop