17 martie 2010
S-a stabilit o sesiune de audieri sa inceapa luni in cazul lui Constance McMillen, eleva de liceu din Mississippi care a dat in judecata conducerea scolii deoarece au contramandat balul de absolvire decat sa o accepte sa vina insotita de prietena ei.

McMillen, care e reprezentata de ACLU, incearca sa forteze districtul scolar Itawamba sa tina balul pentru Liceul Agricol Itawamba pe 2 aprilie. Elevilor le este interzis sa vina insotiti de parteneri de acelasi sex la balul de absolvire.

In documentele inaintate instantei este detaliat modul cum a fost tratata McMillen cand a cerut sa vina insotita de iubita ei la bal imbracata intr-un smoking, conform Associated Press:
"In documentele depuse, McMillen a spus ca Rick Mitchell, directorul adjunct al liceului, i-a spus ca nu poate sa participe la bal impreuna cu iubita ei, dar pot veni insotite de baieti. Administartorul Teresa McNeece i-a spus adolescentei ca fetele trebuie sa participe la bal separat, trebuie sa se imbrace in rochii si ca nu au voie sa danseze "blues-uri" impreuna pentru ca asta ar enerva lumea."

Acest concurs a ajuns la a doua editie. Poate ca te intrebi despre ce e vorba. Pai e un fel de concurs de frumusete, inteligenta, talent si spirit civic. Mai pe romaneste, se vor intalni niste tipi semidezbracati, ca raman totusi in chiloti, vor fi pusi sa explice teoria lui Schrodinger cu pisica, vor jongla cu fierastraie si la final vor ajuta la construirea unui camin de batrani. Alesul va concura la Mr. Gay Europe si, daca are bafta, poate ajunge Mr. Gay World. 

Daca te-am convins sa participi, te poti duce la preselectie pe 27 martie - Cluj Napoca - Mephisto Club ora 22 si pe  3 aprilie - Targu Mures - No Limit Bar ora 22. Concursul se va tine la Predeal anul acesta pe 1 mai. Oricum, te poti duce si sa iti clatesti ochiu cu niste "bucatele" bune si sa te distrezi in club.
Gen: Drama
Ţara: Statele Unite ale Americii
Anul: 2009
Durata: 92 min

“X is the new Y” e o formula de regula folosita pentru a exprima foarte concis vreo schimbare in gusturi. Dar expresia nu e folosita doar pentru vreun produs sau altul, ci si pentru grupuri sociale diferentiate pe varsta, orientari sau asteptari. Acesta e pariul dramei independente „The new 20”. “30 is 20” e axioma propusa de regizorul/scenaristul Chris Mason Johnson, care cauta sa arate ca insecuritatea si exuberanta specifice varstei de 20 de ani sunt corecte si 10 ani mai tarziu. Doar ca la 30 de ani aceste doua trasaturi nu mai au farmecul post-adolescent, ci sunt surse de frustrare si mizantropism. Filmul e un “ensemble piece” care urmareste vietile mai multor new-yorkezi tineri, fosti colegi de facultate care, ajunsi la 30 de ani, sunt cam incapabili sa-si gestioneze maturitatea obtinuta (livrata) o data cu obtinerea diplomei si a unui job.


Lucru de inteles, unii considera ca orientarea sexuala este o chestiune strict personala. Dar spre deosebire de heterosexualii care nu se jeneaza sa poarte verighete, sa se imbratiseze in public sau sa discute despre o vacanta cu un/o iubit(a) in pauza de cafea la birou, multi dintre noi au ajuns la concluzia ca avem atat nevoia cat si dreptul de a ne bucura si a impartasi deschis si public relatiile afective din viata noastra.

Coming out-ul este un proces permanent in viata oricarei persoane gay. Coming out-ul are a face cu autoperceptia, atitudinea fata de propria sexualitate, structurarea propriei vieti si modul in care ne prezentam noi insine si pe cei iubiti familiilor, prietenilor si lumii. Exista multe stadii in procesul de coming out.

Majoritatea dintre noi inaintam premanent in acest proces. Coming out-ul nu inseamna pur si simplu sa spui parintilor, sa aderi la o organizatie gay, sa ai o aventura cu un homosexual sau cu o lesbiana, sau sa te muti in "cartierul gay" al unei mari metropole. Coming out-ul este un proces care dureaza toata viata, prin care lucram permanent intru acceptarea si integrarea homosexualitatii noastre intr-o societate partial represiva si ostila.

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop