30 martie 2010
Uite un subiect care va ocupa cu siguranta cel putin 2-3 postari. Pai o sa incep prin a spune ca Vlad nu se duce. De fapt nici noi, restu', nu stim daca mergem. El se bazeaza pe principiul ca sunt si alte metode de a oferi ceva comunitatii, decat sa fie un corp in plus la o parada care in fiecare an se sfarseste cu scandal. El vede lucrurile mai pragmatic si considera ca Gay Fest nu e decat un mod de a intarata si a da apa la moara fanaticilor de extrema dreapta si crestinilor habotnici. 

Intr-o discutie cu el, a mentionat ca politica de sensibilizare si acceptare ar trebui dusa pe alt front: "Nu are sens sa iesim in strada la o parada unde numai tipii efeminati apar pe sticla. De fiecare data la parada au aparut si oameni imbracati normal... Nu normal, clasic. Dar acestia nu prezinta interes pentru mass media. Si astfel restul romanilor OTV-isti ne percep ca find la fel. Mai degraba s-ar face educatie sexuala in scoli mentionandu-se, printre altele, ca homosexualitatea e ceva normal. Sau, daca ar iesi mai multe persoane influente din debara, s-ar mai schimba mentalitatile. Ar trebui sa se arate ca gay pot fi si oameni din stat, avocati, doctori etc., nu numai creatori de moda si artisti."

Eu personal, nu ma duc pentru ca nu sunt out fata de parinti si atata timp cat nu pot sa ma intretin singur nu am cum sa le spun, ca nu am un plan de rezerva. Recunosc ca as vrea sa merg, dar in conditiile date, nu pot. Dar, pana la Gay fest, mai e... Cine stie...?
Gen: Drama
Ţara: Anglia
Anul: 2009
Durata: 89 min

Adolescentul Cal, membru al unei gasti de cartier, isi ascunde homosexualitatea fata de tovarasii sai ucigasi, iar principala sa ocupatie sunt sexul, drogurile si violenta. El este in totalitate un huligan, insa pornirile sale sexuale il diferentiaza de ceilalti membri ai gastii. In ciuda partidelor intamplatoare de sex, Cal il doreste cu adevarat pe Jonno, prietenul au gangster. Tanjind de departe, in secret, la Jonno, Cal devine nelinistit atunci cand suspiciunile baietoaicei Nessa,  liderului „de facto” al gruparii, privind orientarea lui sexuala, tind sa creasca. Cand Nessa ordona bandei sa atace un student inocent, numit Oliver, iar atacul devine din ce in ce mai vioelent, Cal distrage atentia tovarasilor lui, atat cat sa-i dea timp lui Oliver sa fuga. Ingrijorat de repercursiunile pe care le-ar putea avea actul sau de eroism, Cal cauta ajutor in persoana lui Oliver, care ii ofera adapost pana ce trece furtuna. Cu Oliver, Cal poate el insusi, astfel cei doi se indragostesc incet, incet, unul de celalalt. Insa Nessa cauta razbunare si e determinata sa-l loveasca pe Cal acolo unde il doar cel mai mult, rapindu-l pe Oliver si ademenindu-l pe iubitul acestuia intr-o capcana, intr-un depozit abandonat. Acolo Nessa „pune paie pe focul” urii, astfel ca Jonno conite un act de agresiune sexuala, gest care ii va marca pe toti martorii acelei scene pentru intreaga viata.
Oamenii de stiinta care se ocupa de holocaust poarta dispute daca placa memoriala din Berlin sa includa si lesbienele. Placa este din beton cu o fereastra unde publicul poate sa vada un filmulet continuu cu doi barbati care se saruta.

Intre 5000 si 15000 de homosexuali au fost trimisi in lagare de concentrare in timpul regimului nazist. Ei au fost luati in vizor alaturi de evrei, tigani, Martorii lui Iehova si disidenti politici. Cand memorialul a fost deschis in 2008, s-a hotarat ca filmul sa fie schimbat din 2 in 2 ani pentru a expune cand barbati cand femei care se saruta, dupa ce s-a facut un lobby cu gruparile de lesbiene.

Clipul trebuie sa se schimbe in mai, anul acesta. Totusi oamenii care au studiat holocaustul argumenteaza ca lebienele nu au fost tinta atacurilor naziste si ca includerea lor ar "distorsiona adevarul istoric".

Alexander Zinn, membru al fundatiei care se ocupa de ingrijirea fostelor lagare naziste de langa Berlin a declarat: "Se distorsioneaza istoria deoarece nu au existat lesbiene victime ale holocaustului si adevarul istoric trebuie avut in vizor." El si alti experti au trimis o scrisoare de protest catre ministrul culturii Michael Neumann si catre primarul gay al Berlin-ului, Klaus Wowereit.

Nazistii credeau ca barbatii gay sunt slabi si c anu pot apara Germania sau sa creasca rata natalitatii. Asa ca au fost vazuti ca o amenintare asupra politicilor naziste. Unii au fost supusi la experimente pentru a se gasi un "leac" pentru homosexualitate, suferind mutilare si moarte. Cu toate ca barurile de lesbiene s-au inchis si unele au fost arestate pe motiv de prostitutie, ele nu au fost supuse unei persecutii sistematice, cum au patit barbatii.
Agentul responsabil si epidemiologie
Paduchii lati sunt insecte de 1-2 mm, care se agata de radacinile parului pubian. Femelele depun acolo ouale, unde raman pana ajung la maturitate. Insectele se hranesc cu sange uman.

Transmitere
Sexuala
Folosirea in comun a lenjeriei si a hainelor

Simptome
Mancarimi intense la nivelul pubisului, uneori sunt vizibile pete de sange pe lenjeria intima, din cauza strivirii insectelor prin scarpinat.
Examinand zona respectiva se pot depista insectele, larvele si ouale.

Tratament
Se foloseste un antiparazitar de uz extern. Acesta este aplicat pe tot corpul si de catre toate persoanele care locuiesc impreuna cu persoana afectata, ca si de partenerii sexuali.

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop