28 martie 2010

Pensiunea cu patroni crestini care au refuzat cazarea unui cuplu gay spun ca au primit mesaje de sprijin si incurajare din partea comunitatii gay.

Susannne and Mike Wilkinson detin Swiss B&B in Berskhire si au ajuns in gura presei dupa ce au refuzat un cuplu gay care a rezervat o camera.

Michael Black si John Morgan, din Brampton, Cambridgeshire, au declarat ca au fost socati de faptul ca li s-a refuzat cazarea si au sunat la politie. Ei vor sa intenteze proces impotriva Wilkinson-ilor. 


Dl. Wilkinson a declarat pentru Bucks Free Press ca, cu toate ca el si sotia au primit scrisori de amenintare si injurii, au primit si scrisori de sprijin din partea unor persoane care spun ca ar fi gay. "Cateva sunt de la persoane gay care isi cer scuze pentru domnii care sunt in cautare de publicitate si ca nu sunt de acord cu punctul lor de vedere si ca avem dreptul sa alegem cine ne calca pragul". 

Ziarul a mai citat un email: "Sunt gay si stiu ca sunt persoane pe care nu le-as vrea la mine in casa  sau ca sa le am ca si clienti".

Altul a scris:" Accept intr-u totul decizia voastra si ma intristeaza cum sunteti tratati! Ramaneti pe pozitii cand e vorba de crezul propriu."

Black si Morgan au condamnat amenintarile primite de Wilkinsoni. Ei au declarat: "Suntem oripilati si condamnam in totalitate abuzurile si amenintarile primite de catre Wilkinsoni si cu siguranta noi nu am pus la cale asa ceva." Cei doi au mai spus: "Bineinteles ca au dreptul sa creada in ce vor, nu i-am criticat pentru asta. Problema este ca fam. Wilkinson a incalcat legea. Acea lege guverneaza actiuni nu credinte. Daca detii o pensiune inseamna ca trebuie sa te supuii legilor si regulilor in vigoare cum ar fi igiena in bucuatarie, usi de incendiu si nediscriminare. Nimeni si nici o firma nu este deasupra legii. Ar fi ingrozitor daca doctorii sau pompierii ar decide sa nu mai trateze pacienti, sau sa nu mai salveze vieti pe motive religioase."


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop