16 martie 2010
Fostul manager de fotbal Rudi Assauer a spus ca barbatii gay nu ar trebui sa joace fotbal pentru ca vor fi ridiculizati. Aceste comentarii au revoltat revoltat grupurile gay germane, Federatia Gay si Lesbiana spunand ca sunt "sub orice critica".

Daily Mail il citeaza pe Assauer: "Probabil ca sunt ok in alte sporturi dar nu in fotbal. Daca un jucator ar veni la mine si mi-ar spune ca e gay eu i-as raspunde: 'Ai dat dovada de curaj'. Dar apoi i-as spune sa isi gaseasca altceva de facut. Asta deoarece aceia care sunt deschisi in legatura cu sexualitatea lor ajung sa aiba probleme din cauza ei, ridiculizati de coechipieri si de catre oamenii din tribune. Ar trebui sa ii scutim de aceste vanatori de vrajitoare."

A mai adaugat ca odata a concediat un maseur deoarece acela era gay. Assauer, fost jucator, a fost manager pentru Schalke 04 in Bundesliga si acum este agent de jucatori.

In ultimele luni doi sportivi de talie internationala si-au facut coming out-ul. Dolan Og Cusack, din echipa Cork a Irlandei la hurling, a anuntat ca este gay in octombrie, in timp ce rugbistul britanic Gareth Thomas a confirmat in decembrie. Totusi nu exista nici un jucator gay confirmat in Marea Britanie, cu toate ca sunt estimati cel putin 12 sportivi de Premier League care sunt gay.
Justin Fashanu s-a sinucis in 1998 si ramane singurul fotbalist profesionist care si-a recunoscut orientarea sexuala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop