16 martie 2010

Este o autobiografie scrisa de Timothy Conigrave, in care autorul descrie relatia sa cu John Caleo. Cu toate ca nota comuna a acestui roman este homosexualitatea autorului, sunt surprinse nuante si profunzimi ale identitatii personale, dragostei, monogamiei dintre cei doi, loialitatii, dezamagirii, frustrarii, suferintei datorita bolii si, in final, ale mortii.

Dragostea lor este destul de complexa, precum si relatia dintre cei doi. Nu as putea spune ca romanul promoveaza monogamia dar, pe de alta parte, prezinta o realitate neromantata a unui tip de relatie. Lupta celor doi cu virusul HIV este miscatoare si produce vibratii profunde in sufletul cititorului. 

Este o carte care te va face sa iti doresti o relatie de lunga durata, vei zambi, te vei revolta pe alocuri, vei simti tandrete, vei varsa cateva lacrimi si vei invata ceva din experienta lui Tim. Si, foarte probabil, dupa ce vei fi terminat cartea te vei intreba cand a fost ultima data cand te-ai testat de HIV, sifilis si alte boli. Aceasta este realitatea in care traim si Tim o  surprinde fara ocolisuri, cu dezinvoltura omului care nu mai are nimic de pierdut.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop