27 martie 2010
Gelozia este un sentiment comun tuturor oamenilor, indiferent de varsta lor, sex si orientarea sexuala. Este una dintre cele mai puternice, dureroase si distrugatoare emotii. Iti dai seama probabil, ca gelozia te face nervos, provoaca insomnii si, in general, provoaca un disconfort major, asta doar enumerand cateva dintre efectele acestui sentiment. In acelasi timp, inteleg ca aceasta emotie este inevitabila, si vrei sa stii daca gelozia ta este nefondata sau situatia este de asa natura incat sa traiesti, pe bună dreptate, acest sentiment. Dorinţa ta de a intelege daca ai motive intemeiate pentru a fi gelos este destul de naturala, pentru ca nimeni nu vrea sa traiasca degeaba, emotii care fac rau.
Dacă s-au produs unele modificari considerabile si inexplicabile in rutina din viata ta, atunci suspiciunile tale ar putea fi intemeiate. In aceasta situatie, ai dreptul sa ceri o explicatie, lasand astfel ca partenerul tau sa afle despre grijile tale. Acest lucru trebuie facut imediat ce au aparut suspiciuni, astfel incat situatia sa nu se agraveze.
 

Ai dreptul de a fi gelos daca partenerul tau flirteaza scandalos cu un alt tip. Acest lucru arata „bunele” sale maniere. Ai dreptul sa-i reprosezi acest lucru, exprimandu-ti astfel nemultumirea fata de un astfel de comportament. Intentia partenerului tau ar putea fi departe de dorinta de a te insulta, ci mai degraba de a-ti pune la incercare sentimentele tale fata de el. De asemenea, el ar putea provoca gelozia ta, doar pentru divertisment. Oricare ar fi motivele partenerului tau pentru un astfel de comportament gresit, el ar trebui sa stie despre asta, asa ca vorbeste cu el si spune-i pasurile tale.

Gelozia este nerezonabila daca aceasta este cauzata numai de sentimentul de suspiciune si de lipsa ta de incredere in sine. Eternele intrebari, despre modul in care partenerul tau isi petrece timpul liber fara tine, care sunt puse doar pentru faptul ca il suspectezi ca el are o alta viata, in care nu esti si tu inclus, sunt jignitoare. Astfel de intrebari vor distruge relatia ta daca nu incetezi sa mai fii atat de suspicios. Examinarea lenjeriei  partenerului de viata, in scopul de a gasi orice dovezi fizice ale infidelitatii sale, este un gest necugetat, in afara de cazul in care ai dovezi graitoare ca-ti "pune coarne”.

Este absurd sa fii gelos pe sentimentele partenerului tau fata de barbatii pe care i-a cunoscut si pe care i-a iubit inainte sa va fi cunoscut. Insusi faptul ca este cu tine acum ar trebui sa fie suficient pentru a fi sigur ca are nevoie de tine.

Daca nu-ti manifesti niciodara gelozia, atunci, probabil esti o persoana foarte inteleapta.  Cu toate acestea, nu lasa partenerul tau sa te raneasca sau sa te insulte. Partenerul tau trebuie sa te respecte, sentimetul trebuind sa fie reciproc, si numai asa, relatia voastra va fi una stabila si de lunga durata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop