30 martie 2010
Gen: Drama
Ţara: Anglia
Anul: 2009
Durata: 89 min

Adolescentul Cal, membru al unei gasti de cartier, isi ascunde homosexualitatea fata de tovarasii sai ucigasi, iar principala sa ocupatie sunt sexul, drogurile si violenta. El este in totalitate un huligan, insa pornirile sale sexuale il diferentiaza de ceilalti membri ai gastii. In ciuda partidelor intamplatoare de sex, Cal il doreste cu adevarat pe Jonno, prietenul au gangster. Tanjind de departe, in secret, la Jonno, Cal devine nelinistit atunci cand suspiciunile baietoaicei Nessa,  liderului „de facto” al gruparii, privind orientarea lui sexuala, tind sa creasca. Cand Nessa ordona bandei sa atace un student inocent, numit Oliver, iar atacul devine din ce in ce mai vioelent, Cal distrage atentia tovarasilor lui, atat cat sa-i dea timp lui Oliver sa fuga. Ingrijorat de repercursiunile pe care le-ar putea avea actul sau de eroism, Cal cauta ajutor in persoana lui Oliver, care ii ofera adapost pana ce trece furtuna. Cu Oliver, Cal poate el insusi, astfel cei doi se indragostesc incet, incet, unul de celalalt. Insa Nessa cauta razbunare si e determinata sa-l loveasca pe Cal acolo unde il doar cel mai mult, rapindu-l pe Oliver si ademenindu-l pe iubitul acestuia intr-o capcana, intr-un depozit abandonat. Acolo Nessa „pune paie pe focul” urii, astfel ca Jonno conite un act de agresiune sexuala, gest care ii va marca pe toti martorii acelei scene pentru intreaga viata.


Cu toate ca ceilalti actori  Garry Summers (Scott), Tom Bott (Jonno), Marc Laurent (Olivier) si Alice Payne (Nessa), sunt minunati si la propriu si la figurat ( mai ales Tom Bott, care mi-a placut foarte mult....un tip „hot”), laudele trebuie sa le pastrez mai ales lui Wayne Virgo, a care a facut ca portretizarea pesonajului Cal sa fie nici mai mult, nici mai putin, decat una geniala. El face ca, treptat sa ne pese de acest tanar care se lupta cu demonii sai interiori, iar mai apoi spre finalul emotionant sa fim total de partea sa, sperand ca isi va gasi fericirea.
Desi, toti cei care au participat la realizarea acestui film, de la regizor pana la actori, sunt incepatori, au reusit sa capteze pe pelicula frumusetea si groaza si dulceata povestii de dragoste dintre cei doi adolescenti. Este un film greu de urmarit, datorita scenelor pline de violenta, dar cred ca era un demers categoric necesar pentru a putea putea reda mesajul unei astfel de povesti inspirate din realitatea  traita chiar de catre regizori, in care mi-a placut sa urmaresc cum personajele principale invata unul despre celalat si se indragostesc, dand viata astfel, unei povesti unice de „coming-out”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop