22 martie 2010
Tanarul student de 20 de ani este deja intr-a 7-a luna de sarcina. "Thomas Beatie nu este primul si noi nu vom fi ultimii," a spus el, referindu-se la nebunia mediatica din 2008. "Nu este atat de rar, doar ca nu se vorbeste despre asta." Dorinta de a ajuta ca sarcinile barbatilor trans sa devina ceva comun, l-a determinat sa faca publica aceasta sarcina.

Moore s-a nascut ca fata si a stiut ca e diferit de mic. "Cand am ajuns la pubertate am realizat ca voi deveni ceea ce nu eram", isi aminteste el. Moore le-a spus parintilor la 15 ani ca este transsexual, si dupa socul intial si confuzia creata, acestia l-au ajutat sa faca transferul sexual. A inceput sa ia testosteron, sa foloseasca pronume masculine si si-a schimbat numele. Curand vocea s-a ingrosat si a inceput sa creasca par pe fata. La 17 ani a facut o dubla mastectomie  si o operatie de reducere a pieptului. Nici nu se gandea ca va avea copii vreodata.


 Dar apoi l-a intalnit pe Thomas. Cu 10 ani mai mare decat el, si tot un barbat transsexual, Tom era un designer care avea 2 copii dintr-un mariaj precedent: Greg de 12 ani si Logan de 10. Anul trecut, cei doi s-au casatorit in California. Sexul legal al lui Scott a ramas de femeie, in timp ce Tom este legal barbat, astfel permitandu-le sa obtina un certificat de casatorie legal. Curand s-a razgandit cu privire la sarcina: "Dupa ce m-am casatorit cu Tom, mi s-a parut potrivit ca sa mai avem un copil."

Dupa ce s-a consultat cu doctorul care ii prescria hormonii, Scott s-a oprit din a-i mai lua cu 10 luni inainte de impregnare. Si-a pastrat vocea si parul, dar a putut fi fertilizat artificial cu sperma unui prieten. Fiul lor, Miles a venit pe lume in martie anul acesta.

S-au mutat de vreo doua ori din cauza ca nu se simteau in siguranta datorita prejudecatilor din comunitatile in care intrau. Intr-un final s-au stabilit in Weed, California, orasul natal al lui Tom. Aici au gasit si un doctor care sa ii ajute cu nasterea pentru ca atunci cand auzeau ca un barbat va naste, fie radeau si inchideau telefonul, fie spuneau ca nu mai au loc pentru pacienti noi. Inca un motiv pentru care au facut publica sarcina a fost pentru a aduce la cunostinta publicului larg prejudecatile din medicina de care se lovesc persoanele transsexuale.

Pe langa prejudecatile din partea medicilor, Scott s-a confruntat si cu prejudecati din partea comunitatii LGBT. Cel mai mult a durut parerea altor barbati trans care considerau ca Scott nu este un barbat adevarat doar o alta femeie insarcinata care s-a tratat o perioada cu hormoni. Acest lucru este de neinteles pentru Scott, care vede aceasta sarcina ca pe o barbatie exceptionala. "Pot sa fac ceva ce putini barbati pot face", spune el mandru. "Pentru prima data pot spune ca ma simt norocos ca sunt transsexual."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop