22 martie 2010

Elevi si parinti au organizat un bal in orasul din Mississippi unde scoala a renuntat sa organizeze evenimentul deoarece Constance McMillen dorea sa isi aduca iubita si sa poarte un smoking. Faza e ca fata de 18 ani nu este invitata.

Acest al doilea bal a fost organizat intr-un magazin de mobila in orasul Tupelo, conform ziarului Clarion Ledger. Deoarece este un eveniment privat, excluderea lui McMillen nu mai este oproblema constitutionala, conform lui Benjamin Griffith, avocatul consiliului scolar.

Dupa ce a fost refuzata de catre administratorii scolii, McMillen a facut o petitie pentru Consiliul Scolilor din Itawamba County pentru a o lasa sa participe la balul organizat de Liceul Agricol Itawamba impreuna cu iubita sa pe 2 Aprilie. Uniunea Libertatilor Civile Americane (A.C.L.U.) s-a implicat, cerand scolii sa rectifice situatia. In loc sa o lase sa participe la bal, evenimentul a fost contramandat pentru toata lumea. ACLU a intentat proces ziua urmatoare pe baza faptului ca au fost incalcate drepturi ale libertatii de exprimare. 

Frumos exemplu au dat acei parinti odraslelor. Iata cum se perpetueaza niste prejudecati care nu ar trebui sa isi mai aiba locul intr-o societate moderna. Intr-adevar, vina fetei a fost ca putea sa "taca si sa faca" si ii punea in fata faptului implinit. Scoala s-a ferit de scandal anuland evenimentul, cu toate ca pana la urma tot au iesit scantei. Dar vina cea mai mare o au parintii, care le-au oferit copiilor un bal, lasand pe dinafara doua tinere a caror singura vina  este ca se iubesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop