27 martie 2010

Noi studii efectuate in Toronto ne permit sa spunem ca exista o certa corelatie intre dimensiunea corpus callosum-ul unui om  (acest organ conectează emisfera stanga a creierului cu cea drapta) si orientarea sa sexuala, precum si cateva alte caracteristici.
Neurologul Sanda Witelson a dovedit faptul ca exista mai multe persoane stangace in randul homosexualilor decat in randul heterosexualilor. Un alt studiu de specialitate a aratat ca mai multe persoane stangace au corpus callosum-ul mai mare, decât persoanele heterosexuale.

Aceast studiu a condus la intrebarea: exista vreo diferenta intre anatomia creierului heterosexualilor stangaci si dreptaci si homosexualii dreptaci si stangaci? Oamenii de stiinta au descoperit ca partea din spate a corpus callosum-ului este mai mare la homosexuali decat la heterosexuali.

"Deoarece dimensiunea corpus callosum-ului este mostenita, presupunem ca orientarea sexuala este influentata de factorul genetic", a afirmat Witelson.

"Rezultatele obţinute de noi, nu inseamna ca mostenirea este inevitabila, dar demonstreaza, intr-adevar, ca orientarea sexuala a copiilor poate depinde de orientarea sexuala a parintilor", a spus doctorul.
 

"Rezultatele acestea nu inseamna ca transmiterea genei este inevitabila, dar arata ca orientarea sexuala a copiilor poate depinde de orientarea sexuala a parintilor" a mai adaugat doctorul.

2 comentarii:

Afrodita Sappho spunea...

De cele mai multe ori genele care pot determina homosexualitatea la unul dintre sexe au fost fixate de evolutie pentru ca sunt foarte bune pentru indivizii de sex opus, acestia fiind mai fertili. De exemplu genele care predispun barbatii la homosexulitate le fac pe femei mai feminine, mai atragatoare din punct de vedere sexual si mai fertile timp ce barbatii care poseda gene care predispun femeile la lesbianism produc o cantitate mai mare de sperma, sunt dominanti in fata altor masculi si in consecinta lasa mai multi urmasi. Mejoritatea barbnatilor homosexuali mostenesc genele pentru homosexualitate masculina de la mamele lor care sunt avantajate de aceste gene in timp ce femeile lesbiene mostenesc de la tatal care e avantajat si de la mama care e purtatoare. Mecanismele genetice care determina homosexualitatea masculina si homosexualitatea feminina sunt diametral opuse si din acest motiv este putin probabil ca intr-o familie sa avem si barbati homosexuali si femei lesbiene. Este vorba in primul rand de genele implicate in metabolismul hormonilor androgeni. Experimentele pe animale au dovedit ca expunerea prenatala a creierului la androgeni duce la formarea structurilor implicate in comportamentul sexual masculin si atractia fata de femei in timp ce in lipsa actiunii androgenilor creerul se dezvolta intr-o directie feminina, comportamentul sexual fiind unul feminin cu atractie sexuala fata de masculi. Pe langa gene mai exista si factori de mediu care pot influenta orientarea sexuala dar cand vorbesc de factori de mediu nu ma refer la mediul social ci la substantele care pot perturba metabolismul hormonal din perioada prenatala(hormoni exogeni sau substante cu efect antiandrogenic). Eu am un blog in care vorbesc pe larg despre subiectul asta http://argumentul-biologic.blogspot.com

Vlad spunea...

Pe de alta parte este "riscant" ca sa existe o explicatie biologica/genetica asupra homosexualitatii din simplul motiv ca ar duce la eradicarea ei. Intr-un fel avem si noi rostul nostru: suntem aproximativ 10% din populatia globului care nu putem sa procreem. 10% din astia 10% recurg la alte metode de a face copii: mame surogat, donatori de sperma etc. Deci ramane totusi un 9% care nu se inmulteste. Daca nu ar fi homosexualitatea, ar exista alt motiv pentru care un procent din populatie nu ar mai putea fi fertila. Natura se regleaza singura.

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop