15 martie 2010
V-ar interesa o nunta pe cel mai inalt varf de munte? Mica tara din Himalaya, Nepal, spera sa profite de pe urma legilor permisive pentru homosexuali si a avatajului peisagistic reprezentat de Everest  pentru a atrage turisti care pot aduce miliarde de dolari economiei.

Influenta turismului reprezinta o oportunitate de schimbare rapida a Nepalului, tara hindusa, saraca si conservatoare care a suferit de pe urma luptelor pana nu demult, dupa cum afirma Associated Press. 

"Acel tel - punerea deoparte a prejudecatilor istorice in vederea oportunitatilor economice - este simbolul uneia dintre cele mai notabile succese ale miscarii drepturilor homosexualilor" raporteaza AP.

"Nepalul are un parlamentar gay, ofera carti de identitate cu "al treilea gen" si se pare ca este pornit sa aplice cu sfintenie drepturile gay - si posibil chiar casatoriile de acelasi sex - intr-o noua constitutie".

Sunil Pant, membru al parlamentului si unul dintre cei mai proeminenti activisti gay din Nepal, este fondatorul unui nou stil de turism, compania de turism Muntele Roz.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop