19 martie 2010
Din diferite motive vrei sa faci miscare, dar mereu ti-a fost frica de "sala". Si asta pentru ca ai vazut numai barbati cat dulapul sau tipe foarte atletice iesind de acolo. Intr-adevar, este intimidant sa vezi astfel de specimene, mai ales ca involuntar te compari cu ele. Dar, exista si sali unde se duce si omul de rand.

Eu sunt mai aventuros din fire si m-am dus singur. Recunosc ca eram si manat de dorinta de a da jos vreo 20 de kile si de a avea un abdomen ca toti tipii din Men's Health. Daca simti ca nu poti merge singur/a, mai cauta-ti un prieten sau o prietena, in felul asta va veti motiva reciproc si mai aveti timp de o barfa in timp ce va odihniti.

Ti-ai gasit partener/a de mers la sala. Acum trebuie sa gasiti si sala. Parerea mea este ca sa mergeti impreuna la mai multe sali din cartier. Ideal este sa fie relativ aproape de casa, pentru ca altfel intervine lenea de a bate drumul pana acolo. Intrati la receptie, cereti cu un antrenor si rugati-l sa va arate vestiarul, dusurile, sauna (daca au) si aparatele. Ii explicati ca sunteti incepatori/-oare si ca ati dori sa va ajute. Acest pas este decisiv, functie de cum il percepeti pe antrenor si cum arata totul, puteti lua o decizie.


In principal totul trebuie sa fie curat. In sala, aparatele sa arate ingrijite si este de preferat ca persoanele de acolo sa fie diverse (barbati, femei, diferite varste, mai cu muschi, mai plinute, mai slabe etc.). In vestiar este de preferat sa existe dulapuri mari in care sa incapa geanta si hainele si sa aiba cheie. Sauna sa fie functionala si dusurile sa aiba apa calda.

In continuare iti voi spune ce am eu in "geanta de sala": adidasi de schimb intr-o punga, un tricou de schimb, pantaloni de sport, 2 prosoape (unul pentru ca sa il pun pe aparate cand transpir si celalalt pentru ca sa ma sterg dupa dus), sosete de schimb, gel de dus, manusi de fitness (pentru ca trag de fiare si nu vreau bataturi in palma), un sac de plastic pentru hainele transpirate, mp3 playerul si o sticla de apa.  Incap toate intr-un rucsac mai mare.

Daca ti-ai gasit inspiratia de a merge la sala, eu iti doresc succes si spor la treaba.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop