Pagini
Abonare
Orientarea sexuala?
Link-uri
21 martie 2010
Dupa morala crestina, este pacat orice relatie sexuala care are loc in afara Tainei Casatoriei. Rezulta ca pentru homosexuali din start este pacat sa aiba raporturi sexuale, nu?
R.: Nu este pacat orice raport sexual din afara Tainei Casatoriei. De exemplu, a doua casatorie dintre doua persoane de sexe diferite (heterosexuale), aceasta nu este taina (sacrament), ci doar hierurgie (sacramentaliu = binecuvantare), si totusi nu este pacat ca cei doi sa aiba raporturi sexuale.
Pentru doi tineri de sex opus, care sunt intr-o relatie de prietenie stabila, este totusi pacat sa intretina raporturi sexuale inainte de casatorie. Dar pentru doi tineri de acelasi sex este pacat sa aiba raporturi sexuale, daca sunt intr-un cuplu stabil? Si daca da, de ce?
R.: Mai intai, trebuie sa analizam de ce este pacat pentru doi tineri de sex opus sa aiba raporturi sexuale inainte de casatorie. Sexul nu este pacat in sine. Devine pacat in anumite circumstante. Una din aceste circumstante este atunci cand este facut inainte de casatorie (antemarital). De ce? Deoarece casatoria este o taina (sacrament), si sexul antemarital stirbeste efectele Tainei Casatoriei. Ori, pentru cuplurile homosexuale, nu exista casatoria ca taina (sacrament). De aceea, ei nu stirbesc nimic prin faptul ca au raporturi sexuale in afara casatoriei.
Si atunci, pentru homosexuali nu este deloc pacat sa aiba sex? Daca da, atunci homosexualii sunt mai avantajati decat heterosexualii, ceea ce este absurd!
R.: Nu, homosexualii nu pot avea sex oricand, fara a comite pacat. Ei pot avea sex doar intr-un cuplu stabil. Pana la Christos, toate cuplurile (inclusiv cele hetero) erau considerate drept casatorii, fara o ceremonie religioasa obligatorie. In fata lui Dumnezeu, ele deveneau casatorii prin simplul fapt ca stabileau acest lucru intre ei, iar comunitatea consimtea aceasta decizie. Vine mai tarziu Christos, care da casatoriei heterosexuale caracterul de taina (sacrament). Din acel moment, casatoria este obligatoriu a se face, nu doar prin promisiunea reciproca, ci mai ales prin consimtirea unui preot, fara de care casatoria este invalida. Ori, din moment ce, pentru homosexuali, unirii celor doi nu i-a fost dat caracterul de taina (sacrament), pentru acestia unirea ramane aceeasi ca in Vechiul Testament, adica prin consimtamant intre cei doi.
Totusi, in unele Biserici Protestante si Unitariene, se oficiaza casatorie pentru homosexuali. In acest caz, homosexualii ce apartin acelor Biserici sunt nevoiti sa se abtina de la raporturi sexuale pana la acea casatorie religioasa?
R.: Nu. Pentru ca acea casatorie intre doi homosexuali nu este taina (sacrament), ci hierurgie (sacramentaliu). In plus, mai trebuie remarcat ceva. Savarsitorul Tainei Casatoriei nu este preotul, ci mirii insisi; dar preotul este un martor obligatoriu, fara de care Taina Casatoriei nu este valida. De asemenea, la casatoria homosexualilor, avem de-a face cu o hierurgie (sacramentaliu), a carei savirsitori sunt mirii insisi. Iar daca nu este taina (sacrament), nu este obligatorie prezenta preotului.
Doi homosexuali aflati intr-un cuplu stabil se pot separa la un moment dat? Si daca da, atunci cei doi despartiti se pot uni fiecare cu cate o alta persoana?
R.: Taina Casatoriei este indisolubila. Insa cat timp la homosexuali este o hierurgie (sacramentaliu), legatura lor poate fi desfacuta. Insa cel vinovat, se face vinovat de pacat. In plus, se pot recupla cei doi fiecare cu cate o alta persoana.
Exista casatorii intre doi bisexuali de sexe diferite. Intre timp, sotia intretine raporturi sexuale cu alte femei, iar sotul cu barbati. Oare ei nu pacatuiesc?
R.: Ba da, categoric! In aceasta situatie cei doi se fac vinovati de pacatul adulterului. Capitolul I al epistolei catre romani condamna adulterul savarsit de barbati casatoriti cu femei, si care au raporturi cu barbati. Inaintea lui Dumnezeu, toti suntem egali, fie hetero-, fie bi-, fie trans-, fie homosexuali. Adulterul are loc, indiferent daca unirile cuplurilor sunt taine (sacramente) sau hierurgii (sacramentalii), ca in Vechiul Testament.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu