21 martie 2010
Majoritatea oamenilor sunt de acord ca ajutorul altor gay este o parte importanta a prcesului de coming out. Pentru unii, prima experienta sexuala este un moment de o profunda importanta in procesul de coming out. Altii s-au lasat condusi in comportament de sentimentele lor gay cu mult inainte de a le identifica clar ca atare.

Inca exista multi gay care refuza sa-si impartaseasca adevarata sexualitate cu alti gay si lesbiene. In unele cazuri, sentimentele lor de teama si pericol pot fi justificate. Dar este dubios atunci cand gay-i merg pana la a prticipa la cele mai urate bancuri cu "poponari si lezbience" la birou, vorbind in public impotriva gay-lor si a drepturilor lor, sau evitand sa aiba prieteni gay. In procesul de coming out trebuie sa surmontam teama de ceilalti.

In mod categoric, fiecare are dreptul de a hotari cum si in ce masura se raporteaza la miscarea gay&lesbi, se implica in subcultura gay, sau se identifica in particular sau public cu alti gay si lesbiene. Nimeni nu este obligat sa se conformeze unor anumite stereotipii, mode sau asteptari ale unor subculturi. Nu trebuie sa te astepti la legaturi profunde de prietenie cu toti gay-i pe care ii intalnesti. In procesul de coming out nu e necesar sa iti abandonezi prietenii heterosexuali, stilul de viata sau orice altceva. Coming out-ul implica luarea de decizii privind stilul de viata personal si constientizarea faptului ca fiecare are atat dreptul, cat si nevoia de a lua astfel de decizii in mod personal.

Dar ramane un fapt incontestabil ca prietenii gay si lesbiene, organizatiile si locurile de intalnire au reprezentat un punct de sprijin important pentru cei mai multi dintre noi in derularea procesului de coming out. Unii gay din comunitati mai mici sau din zone rurale au avut mult de suferit de pe urma izolarii. Prietenia noastra, comunicarea obisnuita prin telefon,chat, messenger, email, Facebook si publicatii gay & lesbi de toate felurile au o importanta deosebita pentru coming out-ul lor, in functie de fiecare situatie in parte.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop