14 martie 2010

Pentru unii, acest proces este simplu si direct; pentru altii este dificil si solicitant. Pentru toti este o invatatura de viata.

Prea multa vreme gay-lor si lesbienelor li s-a spus ca trebuie sa-si ascunda homosexualitatea.

Unii considera ca ascunderea pune gay-i intr-o situatie de "schizofrenie jucata" in care vietile lor nu pot fi niciodata complete sau integrate.

Coming out-ul este un pas catre o mai buna integrare, este o testare a fricii si ideilor paranoice legate de respingere; conduce la relatii mai complexe, mai cinstite si mai satisfacatoare.Coming out-ul nu rezolva toate problemele, uneori chiar da nastere la noi probleme. Dar coming out-ul ofera un mult mai mare simt al realitatii legat de iubirile, temerile si relatiile lor in viata.


Intr-adevar, cei care si-au facut coming out-ul - indiferent de modalitate si de gradul in care au facut-o - au dobandit un sentiment de usurare si mai mult respect de sine prin imprastierea "secretului" orientarii lor sexuale. 


Acest fapt este sustinut de un numar crescand de povestiri personale scrise de lesbiene si gay si, de asemenea, de studii conduse de psihologi si cercetatori de la Kisey Institute. Li s-a cerut sa traiasca in minciuna. Au fost fortati sa duca vieti duble. Li s-a cerut de catre societatea homofoba sa isi nege identitatea si obectul iubirii. Gay-i si lesbienele au trait intr-o mare frica - frica pentru drepturile lor; frica pentru slujbele lor; frica de pierderea celor dragi; cateodata - frica pentru vietile lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop