14 martie 2010
Unii considera ca toata lumea, inclusiv heterosexualii, au un potential de a iubi sexual un membru al aceluiasi sex. Altii cred ca homosexualitatea este un lucru cu care te nasti, fie esti fie nu. Mai sunt unii care cred ca te-ai nascut asa, dar devii homosexual numai dupa ce ai avut o experienta sexuala cu o persoana de acelasi sex. Un ultim tip de persoane sunt aceia care considera ca, si daca ai o fantezie cu privire la o relatie gay, inseamna ca esti homo punct.

Multe definitii sunt valabile, asta depinzand de interlocutor. Ce pot sa spun este ca trebuie sa fii cinstit in legatura cu definitia ta. Din punctul meu de vedere si al multor cunoscuti de-ai mei, primele doua definitii sunt considerate mult prea simpliste, pe cand ultimele doua sunt extrem de jignitoare.

In timp ce majoritatea oamenilor au o anumita flexibilitate cand este vorba despre ce-i atrage, orientarea sexuala pare a fi ceva innascut, si acest lucru este valabil atat pentru persoanele LGBT cat si pentru heterosexuali. Multi gay s-au considerat in trecut ca fiind "heterosexuali cu probleme", dar asta nu inseamna ca toti heterosexualii devin gay cu conditia sa incerce.
Persoanele LGBT deseori trec prin contorsiuni ingrozitoare pentru a se convinge ca sunt heterosexuali, si esueaza. Cum si heterosexualii n-ar putea sa-si schimbe orientarea sexuala chiar daca ar vrea, dar lor nimeni nu le cere asta.

Pentru unii care banuiau ca sunt gay, a avea un contact homosexual se dovedeste a fi o confirmare a acelei banuieli, dar pentru multi altii infricosatorul si stresantul proces de coming out se intampla cu mult inainte de a avea vreun contact sexual cu cineva de acelasi sex.

A defini homosexualitatea doar dupa actul sexual nu este posibil, de fapt s-ar dovedi ca fiind o definitie inexacta. A considera ca o simpla fantezie poate sa implice homosexualitatea acelei persoane este un lucru foarte periculos. Aceasta atitudine este foarte periculoasa si poate fi jignitoare, venind din partea unui heterosexual deoarece se atinge subtila linie ce delimiteaza considerentul ca ai putea fi "infectat" si daca mergi mai aproape de o persoana LGBT. Aceasta poate fi asemuita cu vechea idee ca o persoana de culoare este cea care are pana la 1/16 sange de culoare, gandire ce trata culoarea pielii ca pe o poluare care te schimba daca ai primit si o picatura de sange de culoare.

Un lucru este cert: homosexualitatea poate fi asemuita cu "stangacia" adica este cam acelasi lucru cu o persoana care scrie cu mana stanga. Totul depinde de conexiunile neurale din creierul nostru. Asta nu inseamna ca homosexualitatea este transmisibila genetic sau ca se datoreaza anumitor factori psiho-sociali. Ca si un stangaci care poate sa scrie cu mana dreapta dar nu scrie la fel de frumos, la fel si un homosexual poate sa intretina un act sexual cu o persoana de sex opus, dar nu va simti aceeasi placere pe care i-o confera o persoana de acelasi sex. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop