25 martie 2010

Actrita Cynthia Nixon, interpreta Mirandei din "Totul despre sex", care s-a logodit anul trecut cu partenera sa de viata, a primit premiul GLAAD Media din partea organizatiei Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

In timpul celei de 21-a gale anuale GLAAD Media Awards, Cynthia Nixon a fost recompensata cu Vito Russo Award, decernat in memoria criticului de film cu acelasi nume, un renumit activist pentru drepturile persoanelor gay, informeaza Mediafax.


"Noi aducem institutia casatoriei inapoi la fundamentele ei si o revitalizam de la radacina in sus!", a declarat Cynthia Nixon in discursul ei de acceptare a premiului, sustinut sambata seara, la New York.

In luna mai 2009, Cynthia Nixon a declarat publicului prezent la un eveniment pentru sustinerea casatoriilor homosexuale ca s-a logodit cu partenera sa de viata, activista americana Christine Marinoni.


In cadrul galei anuale GLAAD Media Awards, serialul de televiziune "Brothers & Sisters", difuzat de postul american ABC, care spune povestea unui cuplu gay ce incearca sa isi intemeieze o familie, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic.


Actrita Sigourney Weaver a fost si ea prezenta la aceasta gala si a acceptat premiul decernat celei mai bune miniserii de televiziune, in numele intregii echipe a productiei "Prayers for Bobby". In aceasta miniserie, inspirata dintr-o poveste adevarata, Sigourney Weaver a interpretat rolul unei sotii casnice din anii '70, foarte religioasa, care incearca sa accepte faptul ca fiul ei este homosexual.


"The Oprah Winfrey Show" s-a impus la categoria cel mai bun episod al unui talk-show, pentru "Ellen DeGeneres and Her Wife, Portia de Rossi".


Lungmetrajul hispano-britanic "Little Ashes" a primit premiul GLAAD Media pentru cel mai bun film lansat in editie limitata, iar printre ceilalti castigatori, premiati pentru faptul ca au acoperit in emisiunile lor problematica homosexualitatii, s-au numarat "The Rachel Maddow Show" (MSNBC), NBC, The New York Times, CNN si ESPN.com.


Joy Behar, coprezentatorul emisiunii "The View", difuzata de postul ABC, a primit premiul pentru excelenta, gratie initiativei sale de a vorbi despre drepturile civile ale persoanelor homosexuale in aceasta emisiune diurna, extrem de populara in Statele Unite ale Americii.


Alianta impotriva defaimarii homosexualilor si lesbienelor (GLAAD) a fost infiintata in urma cu peste 21 de ani, cu scopul de a transmite in societate imagini pozitive despre vietile persoanelor homosexuale, pentru a contracara efectul negativ produs de reportajele despre SIDA din anii '80.
Sursa: Mediafax

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Totalul accesarilor

Donatii

Radio ONE

Horoscop